Selecteer een pagina

Lieve Mariek,

Mijn koffer is gepakt, ik heb een rugzak met twee camera’s en wat lenzen klaar staan. Een iPad met series voor in het vliegtuig en een eReader om ter afwisseling wat te lezen.

Oh ja, en ik heb een ticket naar New York!

zal We hebben het er wel eens over gehad om samen naar Amerika te gaan. Ik wilde eigenlijk rond mijn vijftigste verjaardag al, maar het budget was toen niet echt toereikend. Nou ja, daarna kwam het er natuurlijk helemaal niet meer van.

Maar nu het kan, ben jij er niet meer.

Nu ga ik met Ilse (mijn zus, voor de meelezers) We hadden ons voorgenomen om een deel van de erfenis van mijn vader en moeder te besteden om naar New York te gaan. En nu is het opeens zover. Morgenochtend zitten we in het vliegtuig.

Vorig najaar hadden we misschien ook al gekund, maar toen besloot ik naar Oostenrijk te gaan. Door mijn gezondheid vond ik het ook lastig om ver weg te gaan. Het maakte me onzeker. Nu ook nog wel, maar het is alweer een tijdje stabiel dus ik denk dat ik deze week ook prima ga redden. Ik zal niet eindeloos kunnen lopen en moet af en toe even rusten, maar dat is niet anders. Het nieuwe normaal probeer ik te accepteren, al is dat wel eens (regelmatig) lastig. Behalve de vermoeidheid is er ook om de zoveel tijd weer het ziekenhuis. Meteen na de New York trip mag ik weer in de scanner. Toch elke keer wel weer spannend.

Maar nu eerst Amerika. Voor mij de derde keer, al ben ik nog niet eerder in New York geweest. Voor Ilse de eerste keer. 

Ik wil vooral veel fotograferen. Gelukkig houdt Ilse ook van fotograferen, anders zou het voor haar niet te doen zijn. En we kunnen natuurlijk ook apart op pad, als het zo uitkomt. Het weer ziet er voor de meeste dagen goed uit. Zaterdag lijkt het flink te gaan regenen, dus dat wordt waarschijnlijk wel een museumdag, maar de rest van de dagen ziet het er aangenaam uit. Variërend tussen de 9 en 19 graden.

Ik zie een beetje op tegen de lange reisdag morgen, en het opgehokt in een vliegtuig zitten, maar voor de rest heb ik er erg veel zin in. We gaan natuurlijk wat bezienswaardigheden bekijken, maar ik wil daar vooral zijn. Op straat rondlopen en foto’s maken. Hoe het vrijheidsbeeld eruit ziet weet iedereen wel. Maar er zullen natuurlijk heus wel wat bekende beelden verschijnen.

Vanochtend kreeg ik foto’s van je collega Chantal. Ieder jaar laat ze even zien hoe je boompje ervoor staat op je eigen pleintje bij school. Nou, vol knoppen staat ie. Dus over een paar weken zal hij weer mooi bloeien.

Er is dit jaar ook een plaquette op de muur bijgekomen. De foto daarvan staat hieronder. Lief en ontroerend dat ze zo aan je blijven denken.

Nou, ik moet nu mijn koffer even definitief gaan inpakken, je hoort later weer van me. 

Veel liefs,
Ronald

PS. Voor de mensen die onze New York reis een beetje willen volgen in woord en beeld hou ik een dagboekje bij (vooral omdat ik het zelf leuk vind om ’s avonds te doen) https://www.polarsteps.com/RdeJong8/6901927-new-york?s=afd0583a-085f-4320-9a58-b3940255733f

 

De eerste brief over mijn gezondheid is brief 135.