Selecteer een pagina

Lieve Mariek,

Vrijdagavond was ik de hele avond bij dansstudio Flex. Nee, niet om te dansen, natuurlijk niet, je kent me beter dan dat. Maar het had wel met dansen te maken. Vrijdagavond was het ‘Kunst tot de nacht’ in Alkmaar. Cultuur op diverse plaatsen. Lizette van Flex had open avond op de dansschool. Er waren tot half twaalf 5 voorstellingen. Ik had de aankondiging op Facebook voorbij zien komen en het leek mij wel wat om foto’s van Julia te exposeren.

Lizette vond het een goed idee al vond ze het wel wat veel, al die foto’s van alleen maar haar dochter.

Dat was vorige week vrijdag. Ik had al vier grote foto’s besteld en heb er nog 16 kleinere bij gedaan. De grote in lijsten, de kleine met knijpers aan een touwtje tussen een stel statieven. Een week bleek precies genoeg om alle foto’s op tijd binnen te krijgen. Vrijdagmiddag liep ik met de hele expositie op een steekkarretje van de Singelgarage naar de Koorstraat. Ik dacht dat alles goed vast zat maar na tien meter viel de boel van het karretje. Niets beschadigd gelukkig. Behalve ikzelf dan want het lukte mij om weer eens een rib te kneuzen. Ik bereikte Flex zonder verdere ongelukken.

Binnen een uurtje had ik de boel klaar. Net op tijd om even bij je moeder te gaan eten. Lekker is dat om zo aan te kunnen schuiven. Daarna weer terug. Na iedere voorstelling kwamen er mensen ook even bij mij kijken. En er kwam nog een aantal bekenden alleen voor de expositie. Verder was het niet bijzonder druk omdat het waardeloos weer was voor zo’n evenement. Het was sowieso waardeloos weer, voor alles.

Af en toe heb ik met Jan staan praten. Ik wist dat hij Lizette’s man was maar ik kende hem verder niet. Aardige man. En Lizette is een schat. Ze wil zo graag dat ik foto’s verkoop en zakelijker wordt dat ik haar niet eens een paar foto’s mag geven in ruil voor de expositieplek die avond.

Ja Mariek, daar stond ik weer op een plek die bij jou hoorde. Dat maakt het soms lastig. Het was zo leuk geweest als jij hier ook had rondgelopen. Maar sommige contacten van jou worden nu contacten van mij en dat is dan wel weer mooi. Dat dat zo werkt.

De expositie werd gewaardeerd. Mensen lieten weten de foto’s prachtig te vinden. Rondlopende dansers probeerden dingen na te doen die Julia op de foto’s deed. Grappig om te zien. Maar die dansers van Flex hoeven helemaal niets na te doen want ze zijn zelf ook goed. Ik heb de laatste voorstellingen mee zitten kijken en fotograferen. De twee meiden die af en toe op de gang zaten te giebelen dansten een prachtige voorstelling op muziek van Einaudi. Weer een linkje met jou. De foto hierboven is van één van die meiden. Zwevend.

Kus,
Roon