Selecteer een pagina

Lieve Mariek,

Ik was met Roline op vakantie. Wie had dat gedacht. Naar de sneeuw in Oostenrijk. We moesten er allebei nodig even uit. Uit de realiteit.

Want in Seefeld, waar we heen gingen, troffen we zeker geen realiteit. Er lag sneeuw zo ver het oog reikte, er liepen belachelijk veel mensen in bontjassen, en daar kwamen ze gewoon mee weg. Het was een week lang prachtig weer. Alleen maar blauwe lucht en zon overdag, strenge vorst in de nacht.

We zonden op ons terras, in de ochtend. Liepen over paden en door diepe sneeuw. Skieden over bijna lege pistes. Genoten van Apfelstrudels in vanillesaus op dun bevolkte terrassen. Kregen glaasjes Obstler aangereikt in berghutten. Aten behoorlijk gezond naast een enkel bord patat.

We hadden goeie gesprekken, lachten heel wat, pinkten een enkel traantje. En we konden gewoon een week samen in een appartementje wonen, zonder onvertogen woord.

Klinkt niet als realiteit toch? Merkwaardig genoeg was het dit wel. Een heerlijk weekje in de sneeuw.

We waren er aan toe.

Zonder jou op vakantie Mariek, met Roline dit keer. Het is raar dat ons vakantietijdperk nu echt voorbij is. Nou was je niet zo gek op wintersport maar ook andere vakanties zullen veranderen.

Maar het is ook goed dat ik nu een nieuwe weg ingeslagen ben. Dat op vakantie gaan met iemand anders ook blijkt te kunnen. Niet zomaar iemand natuurlijk, maar iemand die ik aardig goed, en al heel lang, ken. En we hebben het natuurlijk regelmatig over jou gehad en over Rob, maar ik heb ook veel niet aan jou gedacht. Zo gaat dat blijkbaar.

Ik ben blij dat Roline mij gevraagd heeft. Het was fijn om even weg te zijn.

Dikke kus,
Roon

Oostenrijk 23-01-2017 | Ronald de Jong fotografie-0337

Oostenrijk 23-01-2017 | Ronald de Jong fotografie-0326